PANDA deneyinde üniversitemizin ismi de yer aldı

04 Aralık 2019

Almanya Darmstadt'da inşa edilen Antiproton ve İyon Araştırmaları Tesisi'ndeki (FAIR) önemli deneylerden PANDA Deneyi; 18 ülkeden 420'den fazla bilim insanının katılımıyla zayıf ve güçlü kuvvetler, maddenin egzotik halleri ve hadronların yapısı hakkında çeşitli konularda temel fizik araştırmaları yapmayı amaçlamaktadır.

“1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında sunulan “PANDA Dedektörü ile Çarmanyum Benzeri Durumların Araştırılması için Fizibilite Çalışması” başlıklı proje kapsamında araştırmacı olarak üniversitemizi temsil eden Dr. Öğr. Üyesi Asiye Tuğba Olgun ve Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Tavukoğlu Şahin aracılığıyla PANDA deneyinde üniversitemizin ismi dünyanın çeşitli saygın üniversiteleriyle birlikte listede yer aldı.