1000 öğrenciye, “Sınavdır Geçer” dedik

30 Kasım 2018

Tuzla Kampüsümüzde gerçekleştirilen “Sınavdır Geçer Konferansı”nda Aday İlişkileri Müdürümüz, eğitim uzmanı Servet Gülsün Şirin 1000 öğrenciye sınav ve meslek seçimi konularında yol gösterdi.

Üniversite adaylarının geleceklerini yönlendirmelerine ve kendilerine en uygun kariyer planını yapmalarına yardımcı olan Üniversitemiz, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”nın İstanbul ayağını, 30 Kasım 2018 Cuma günü Tuzla Kampüsümüzde gerçekleştirdi. İstanbul’un ikinci büyük sanat, kültür ve kongre merkezi Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa İstanbul’daki liselerden toplam 1000 öğrenci katıldı.

Konferansta Aday İlişkileri Müdürümüz Servet Gülsün Şirin sınav, gelecek, meslek ve yaşam tercihleri konularında gençlere yol gösterecek bir konuşma yaptı. Şirin öğrencilere “Sınav kendinizi gerçekleştirmenizin araçlarından biri, sınav yolun kendisi değil. Senin yolun, sen yürüyeceksin. Başrol sensin” diye konuştu.

Şirin’in konuşmasında öğrenciler üniversiteye hazırlık maratonunda faydalanabilecekleri önemli ipuçları elde ettiler.

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan konuşmasında iş dünyasına en yakın üniversite vizyonuna sahip olan Üniversitemizin 2. dil imkanı, Miami Okan International University, Girişimcilik Dersi, Kariyer ve Yaşam Dersi, Happy Life Programı gibi farklılıklarından söz etti. Burslara da değindi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Koçak ise İstanbul Okan Üniversitesi’nin bir kampüs üniversitesi olduğuna değindi. “İş dünyasına en yakın üniversite bizim için sadece bir slogan değil. 200 kadar üniversite içinde işe yerleştirmede ilk 10 içindeyiz” dedi.