Haberler

Moda Tasarımı Bölümümüz sanayi işbirliğine destek vermeye devam ediyor

27 Eylül 2018

Moda Tasarımı Bölümümüz sanayi - eğitim işbirliğine katma değer üreten projelerle öne çıkıyor. Bu kapsamda Moda Tasarımı öğrencilerimiz tekstil aksesuarlarından oluşan inovatif giysi ve aksesuar tasarımlarını, 25 - 26 Eylül 2018 tarihlerinde WOW Convention Center’da düzenlenen “III. Tekstil Aksesuarları Trend ve İnovasyon Etkinliği”nde sergiledi.

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği, Moda Tasarımı Bölümümüzün etkinlik ortağı olduğu sergi, tekstil ve konfeksiyon sektörünü bir araya getirdi.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Demet Irklı Eryıldız konuşmasında sanayi - eğitim uyumunun önemine değinerek KYSD ile uzun yıllar işbirliğine devam etmek istediklerini anlattı: "‘Moda Tasarımı Bölümümüz bu etkinliğe ikinci kez katılıyor. Dernek yönetimi sayesinde öğrencilerimiz sektörün değerli sanayicilerinin ürettiği malzemeleri tanıyorlar, o malzemelerle kreasyonlar yapıyorlar. Böylelikle hem yaratıcı güçleri gelişirken hem de sektörle tanışmış oluyorlar. Biz bunu çok büyük bir kazanç olarak görüyoruz. Öğrencilerimizle, sektörle ve tüm yan sanayicilerimizle birlikte her türlü projeye açık olduğumuzu belirtmek istiyorum."

Galeri