Haberler

Doç. Dr. Zeynep Alemdar Birleşmiş Milletler Kadın Birimi için araştırma yaptı

21 Eylül 2018

Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Zeynep Alemdar, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığıyla gerçekleştirilen “Türkiye’de Siyasi Liderlik ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” için bir araştırmayı yürüttü. Doç. Dr. Alemdar, Kanada eski milletvekili Kevin Deveaux ile birlikte projenin bağımsız değerlendirmesine yardımcı oldu.

Bu kapsamda Doç. Dr. Alemdar ve Deveaux Ankara ve İstanbul’da üç hafta boyunca tüm siyasi partilerin kadın kollarıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi idari personeliyle, kadın sivil toplum örgütleriyle, uluslararası temsilcilikleriyle görüşmeler yaptı. Doç. Dr. Alemdar ve Deveaux yaklaşık 150 kişi ile yapılan görüşmeler sonunda hazırlayacakları raporu önümüzdeki ay Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’ne sunacaklar.

Doç. Dr. Zeynep Alemdar çalışma hakkında “Bu çalışma ile, kadınların siyasi katılımı ve siyasette toplumsal cinsiyet eşitliği konularında hazırlanan projeler hem değerlendirilecek hem de önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek programlara yol gösterilecek” diyor.