Haberler

Moda Tasarımı öğrencilerimiz hem tasarladı hem yarıştı

12 Mart 2018

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Premiere Vision İstanbul’da Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz canlı tasarım performanslarını gerçekleştirdi. Öğrenciler farklı materyaller kullanarak tasarladıkları sweatshirt’leri jüriye sundu.

Premiere Vision İstanbul, 7-9 Mart 2018 tarihlerinde sekizinci kez moda sektörüne yön verdi. Üç gün boyunca moda sektörünün profesyonellerini bir araya getiren Premiere Vision İstanbul, bu sezon ikinci kez Okan Üniversitesi öğrencilerinin canlı tasarım atölyesine da ev sahipliği yaptı.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerimizden oluşan dört ekip, fuar süresince YKK aksesuarları ve Botaş Nehir, Universal Tekstil, Dilek Tekstil, Save Tekstil ve Satab gibi projeye destek veren fuar katılımcılarının sağladığı kumaşları kullanarak “kapüşonlu sweatshirt” tasarladı. Yarışmacılar, tasarımlarında geçen sezon ödüle layık görülen “Büyülü Ormanın Gölgesi” temasını kullandı. Fuar ziyaretçileri, bu yaratıcı projenin tüm adımlarını canlı olarak izleme ve geçen sezon bu alanda tasarlanan çantaları görme fırsatına sahip oldu.

Yarışmacıların tasarımları Moda Tasarımcısı Selim Baklacı, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Demet Irklı Eryıldız, YKK Pazarlama Müdürü Engin Ertuğrul, Premiere Vision Moda Departmanı Direktör Yardımcısı Julie Greux ve Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut tarafından değerlendirildi. Birincilik ödülü “Morning In The Jungle” konseptiyle yarışan Abdül Cihad Sümbül, Sinem Sancaklı, Gülay Bozkurt ve Melike Keser’in oldu.

Galeri