“Otonom Araç Geliştirme ve Testleri için Açık İnovasyon Platformu” gerçekleştirilecek

03 Ocak 2018

4 Ocak 2018 günü Üniversitemizin Prof. Dr. Şule Kut Salonu’nda “Otonom Araç Geliştirme ve Testleri için Açık İnovasyon Platformu” (Open Innovation Autonomous Vehicle Development and Testing Platform (OPEN-AVDP)) projemizin ihtiyaçlarını, ilgili problemleri ve çözüm seçeneklerini, ilgili çok sayıda kuruluşun katılımıyla tartışacağız.

Projenin IPA II programı kapsamında desteklenmeye değer bulunduğu Kasım 2017'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından duyurulmuştu.

Çalıştaya, Üniversitemizin akademisyenlerinin yanı sıra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), TAYSAD, YASAD, TESİD gibi proje ortakları ile birlikte otomotiv sektöründen çok sayıda donanım ve yazılım üreticisi firma katılacak.