Haberler

Üniversitemizden 2017-2018 Akademik Yılı’nda yenilik: “Fütürizm Dersi”

11 Eylül 2017

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, 11 Eylül 2017 Pazartesi günü Tuzla Kampüsümüzde düzenlenen törenle 2017-2018 Akademik Yılı’na “merhaba” dedi. “Fütürist Bakış Açısıyla Hiper Trendler” başlıklı Açılış Dersi’ni fütürist ve gelecek tasarımcısı Ufuk Tarhan verdi. Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan yenilikçi bir üniversite olarak Ufuk Tarhan koordinatörlüğünde Fütürizm Dersi’ni seçmeli ders olarak başlatacağımızı söyledi.

Kurulduğu 1999’dan bu yana Türk yükseköğreniminde ilklerin öncüsü olan Üniversitemizin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni eğitim ateşinin yakılmasıyla başladı. Bekir Okan Konferans Salonu’nda yapılan açılış konuşmalarında sahneye ilk olarak Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Bulut çıktı. Ardından konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut 18. yılında 26 bin öğrenciye ulaştığımızı belirtti ve öğrencilerimize yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan açılış konuşmasında, “Okan Üniversitesi her zaman ilklerin üniversitesi oldu. İlk kez Girişimcilik Dersi’ni, Happy Life Programı’nı ve Kariyer ve Yaşam Dersleri’ni başlatan üniversiteyiz. Sürücüsüz araç projesini gerçekleştirdik. Miami’de açtığımız Okan International University ile öğrencilerimize hazırlığı Miami’de okuma imkanı sağladık. Geçtiğimiz yıl açtığımız Okan Üniversitesi Hastanesi ile sağlık alanında öğretim gören öğrencilerimize kendi hastanemizde pratik yapma imkanı sunuyoruz. Yeni akademik yıla da yenilikle giriyoruz. Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Tuzla Hastanesi’ni açıyoruz. Mecidiyeköy’den sonra ikinci Diş Hastanemiz olan Hastane, son teknoloji alt yapısı ile 8 bin m2 kapalı alanda 140 ünite ile hizmet verecek” dedi.

Eğitim ateşinin yakılmasının ve açılış konuşmalarının ardından fütürist ve gelecek tasarımcısı Ufuk Tarhan, Açılış Dersi’ni verdi. Tarhan, “Fütürist Bakış Açısıyla Hiper Trendler” başlıklı konuşmasında öğrencilere yakın gelecekte en çok talep görecek alanlar hakkında bilgi verirken kodlama öğrenmenin gerekliliğine değindi. Açılış Dersi’nin bitiminde Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan Tarhan’a plaket takdim etti. Bekir Okan “Yenilikçi bir üniversite olarak Ufuk Tarhan koordinatörlüğünde Fütürizm (Gelecekçilik) Dersi’ni seçmeli ders olarak başlatacağız” müjdesini öğrencilerimizle paylaştı.

Galeri