Haberler

5000 öğrencimiz mezuniyet sevinci yaşadı

05 Haziran 2017

Kurulduğu 1999’dan bugüne Türk yükseköğrenim hayatında ilklerin öncüsü olan Üniversitemiz, 2016-2017 Akademik Yılı’nda 5000 mezun verdi. Tuzla Kampüsümüzde 3 Haziran 2017 Cumartesi günü düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, “18 yılda gerçekleştirdiğimiz ilkler, dünya ölçeğindeki kampüsümüz, kadrolarımız, mezunlarımız ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı, Tuzla Kampüsümüzde düzenlenen coşkulu bir törenle sona erdi. Mezuniyet törenine Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Törende toplam 5000 öğrencimiz mezuniyet sevinci yaşadı.

Törende mezunlara ve ailelerine seslenen Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, “Türkiye’nin ilk “Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi”ni hayata geçiren üniversite olarak araştırma hastanemizi geçtiğimiz Kasım ayında açtık. Şimdi sırada yine Tuzla’da açacağımız Diş Hekimliği Fakültemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi var” dedi.

Dünya üniversitesi olma vizyonunun gereksinimlerini yerine getirdiklerini belirten Okan, “İngilizcenin yanı sıra Çince, Rusça ve Arapça gibi iş dünyasındaki önemi her geçen gün daha da artan yabancı dil eğitimleriyle birlikte en az 2 yabancı dil bilen öğrenciler yetiştiriyoruz. Ayrıca Miami’de kurduğumuz Okan International University ile öğrencilerimize İngilizce hazırlığı vatanında öğrenme imkanı veriyoruz” diye konuştu. Okan Üniversitesi'nin Türkiye'de Girişimcilik Dersi veren ilk üniversite olmasına da dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut ise 18. yılda 25 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi ve mezun öğrencileri kutladı. Konuşmaların ardından mezuniyet meşalesinin devir teslimi gerçekleştirildi. Törenimiz, mezun öğrencilerimizin mezuniyet yeminini hep bir ağızdan okuyup keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Galeri