Haberler

Kariyer Fest’e rekor katılım!

12 Mayıs 2017

Üniversitemiz tarafından üçüncüsü düzenlenen Kariyer Fest’te bir araya gelen 6000 lise öğrencisi gerçek kampüs ortamında bir günlük üniversite deneyimi yaşadı. Fakültelerimizin hazırladığı workshoplarda hayal ettikleri meslekleri Tuzla Kampüsümüzde deneyimleme imkanı buldu. Buray konseriyle devam eden Fest’te unutamayacakları bir gün geçirdi.

“Geleceğin Seni Bekliyor” sloganıyla Aday İlişkileri Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen ve 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleştirilen Okan Üniversitesi Kariyer Fest 2017’ye, İstanbul ve çevre illerden 6000 lise öğrencisi katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan 1999’da kurulan üniversitenin 85 öğrenciyle başladığı eğitim yolculuğunda bugün 25 bin öğrenciye ulaştığını belirti ve “İş dünyasına en yakın üniversite olması Okan Üniversitesi’nin en önemli farklarından biri. Bunun yanı sıra öğrencilerimize 2. dil olarak Arapça, Rusça ve Çince dillerinden birini daha öğrenme imkanı veriyoruz. Ayrıca öğrencilerimize Miami’deki üniversitemiz Okan International University’de hazırlık sınıfını okuma fırsatı tanıyoruz” dedi.

Hayallerindeki meslekleri Tuzla Kampüsümüzde tanımak, üniversite kampüsü deneyimini ve üniversite hayatındaki bahar şenlikleri eğlencesini yaşamak için bir araya gelen öğrenciler, fakültelerde üniversitenin farklı bölümlerinin dekanları tarafından karşılandı. Dekanlar ve akademisyenler öğrencilerin sorularına yanıt verdi ve bölümlerini tanıttı.

Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut öğrencilere “Aklınıza gönlünüze sinen bölümlerde okumanızı diliyorum” dedi. Aday İlişkileri Müdürümüz Servet Gülsün Şirin ise tercih döneminde öğrencileri Yaşam Merkezi’nde birlikte tercih yapmaya beklediğini söyledi.

Festivalde, Üniversitemizin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması, Liselerarası Bilgi Yarışması ve Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması’nda derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Liselerarası Müzik Yarışması kazananlarının performanslarının ardından sahneye Buray çıktı.

Galeri