Yandal ve Çift Anadal Olanakları

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünde öğretiminize devam ederken, kariyerinizin temellerini ücret ödemeden, yan dal ve çift ana dal olanakları ile güçlendirebilirsiniz. Yan dal ve çift ana dal programları sayesinde Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi farklı bölümlerinden alacağınız ikinci diplomanızla mesleki kariyerinizi daha yukarıya çıkarabilirsiniz.

Yandal Sistemi; İstanbul Okan Üniversitesi öğrencisinin öğrenim gördüğü lisans programının yanında, başka bir bölümden ders ve sertifika almasıdır. Yan dal programı 18 krediden oluşmaktadır. Öğrencinin bu programa başvurabilmesi için başvurduğu yarıyıla kadar kendi lisans programındaki tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması ve başvuru sırasında genel not ortalamasının 2.50 olması gerekir. Çift Anadal Programı ise, İstanbul Okan Üniversitesi öğrencisinin öğrenim gördüğü lisans programının yanında ilgi duyduğu farklı bir bölümden ikinci bir diploma almasıdır.

Çift Anadal Programı; en az 36 krediden oluşmaktadır. Öğrencinin bu programa başvurabilmesi için başvurduğu yarıyıla kadar kendi lisans programındaki tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvuru sırasında genel not ortalamasının en az 3.00 olması ve anadal lisans programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20 içinde bulunması gerekir.