Haberler

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Üniversitemiz ile işbirliği protokolü imzaladı

18 Kasım 2019
Haberler

Gurme 2019 - Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı kapsamında ilin gastronomi turizminin geliştirilmesi için de işbirlikleri sağlandı. Fuarda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Gastronomi Bölüm Başkanımız Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök’ün katılımı ile işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolde Diyarbakır ilinin yöresel ürünlerinin envanterinin çıkarılması, bilimsel çalışmalarının yapılması, üretiminin sürdürülmesi, Üniversitemizin yöresel mutfak derslerinde yer verilmesi, Diyarbakır mutfağının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı konusunda ortak çalışma yapılmasına yer verildi.

İşbirliği hakkında değerlendirme yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kaya bu işbirliğini daha da geliştireceklerini ve ilin yöresel ürünlerinin kültür turizmine kazandırılması için çalışma yapacaklarını belirtti.

Gastronomi Bölüm Başkanımız Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök ise protokol hakkında “Bu protokol gastronomi alanında bir ilk. Türkiye’de ilk kez bir şehir, gastronomi ile ilgili alt yapı çalışmasında üniversite ile protokol imzalayarak destek alacak. Coğrafi işaret, yöresel ürünlerin tespiti ve geliştirilmesi, mutfak müzesi, mutfak okulu gibi tüm alt yapı çalışmalarında akademik destek sağlayacağız” dedi.