Duyurular

2019 ve 2020 Sözleşme Dönemi için Erasmus+ Program Ülkeleri Hareketliliği Yazılı ve Sözlü Dil Sınavı Tarihi

19 Ocak 2021

Değerli Öğrencilerimiz ve İstanbul Okan Üniversitesi Çalışanlarımız,
Erasmus+ öğrenim ya da staj hareketliliğinden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz ve İstanbul Okan Üniversitesi çalışanlarımız için, 22 Şubat 2021 tarihinde Online İngilizce Yazılı Dil Sınavı ve 24-25 Şubat 2021 tarihleri arasında online Sözlü Dil Sınavı yapılacaktır.

2021 yaz döneminde Erasmus staj hareketliliğine katılmak isteyen ve 2021-2022 Akademik Yılı kapsamında güz dönemi öğrenim hareketliliğine katılmak isteyen tüm öğrencilerimiz bu çağrıda başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

22 Şubat 2021 tarihinde Online İngilizce Yazılı Dil Sınavına katılmak isteyen öğrencilerimiz ve çalışanlarımız başvurularını 21 Ocak 2021 – 17 Şubat 2021 tarihleri arasında online sistem üzerinden tamamlamalıdırlar.

Sınava katılmak isteyen tüm öğrencilerin ve çalışanlarımızın, kimoerasmus üzerinden online başvurularını tamamlamaları ve Başvuru Formarının imzalı çıktısını erasmus@okan.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir. Başvuru formlarını göndermeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

Yazılı ve sözlü sınavımız Üniversitemizin O’Learn Blackboard sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Son başvuru tarihi 17 Şubat 2021, Çarşamba (Türkiye Saati ile) 23:59 olacaktır. Online başvurular tamamladıktan sonra online sınava giriş ile ilgili duyuru Erasmus web sayfamızdan yapılacaktır.

Başvurunuzun geçerli sayılması için, sistemdeki ”Başvuru İşlemini Tamamla” butonu ile sonlandırılması gerekir. Sonlandırılmayan başvurular ve başvuru belgesi eksik olan öğrenciler dil sınavına katılamazlar.

Online başvuru sırasında karşınıza çıkacak program kodlarından Erasmus+’ı seçmelisiniz. Başvurularda fotoğraf, iletişim bilgileri (Mail&GSM) zorunludur. Mail adresi olarak Okan Üniversitesi maillerinizi kullanmalısınız.

İlk defa başvuruyorsanız “Erasmus değişim programına ön başvuru yapmak için tıklayınız.” bağlantısı üzerinden hesabınızı oluşturmanız ve ardından “Kullanıcı Adı” kısmına TC kimlik numarası, “şifre” kısmına OIS sistemine giriş için kullandığınız şifreyi girerek başvurunuzda ilerlemeniz gerekmektedir.

Başvuru formunun imzalı çıktısının mail yoluyla teslimi için son tarih 17 Şubat 2021, Çarşamba günüdür. Sınav oturumlarının duyurusu Yabancı Diller Koordinatörlüğümüz tarafından O'learn üzerinden yapılacaktır. Yazılı ve Sözlü sınavlardan birine girmeyen öğrenciler otomatik olarak elenirler.

Sınava Katılım Koşulları:

  • İstanbul Okan Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olmak (Bu sebeple yandaldan başvuru yapılamaz)
  • Genel not ortalamalarının lisans için en az 2.20, yüksek lisans ve doktora için 2.50 olması gerekmektedir.
  • Erasmus stajı için son sınıf öğrencileri de başvurabilir ve stajlarını mezuniyetlerinden itibaren 1 (bir) yıl içinde tamamlayabilirler.
  • Öğrenim hareketliliğine katılmak isteyen öğrencilerin bir yarıyıl için 30 ECTS alabilmesi şartı gerekir. Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri için minimum kredi yükü bir yarıyıl için 30 ECTS'tir
  • Yabancı Dil Puanı: Asgari 60/100 puan
  • Sınav ücretsiz olacaktır.
  • Erasmus Uygulama El Kitabının 4.2.4 maddesi gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.

Uluslararası Programlar Müdürlüğü