667 KHK Uyarınca Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine

26 Eylül 2016

Yükseköğretim Kurulu tarafından 23 Eylül 2016 tarihinde yapılan açıklamanın 1. Maddesinde “Söz konusu öğrenciler 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında e-kayıt veya ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yaparak kayıtlarını tamamlayacaklardır” şeklinde belirtilmişti. Gelen sorular kapsamında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyacı duyulmuştur.

Bu kapsamdaki öğrenciler kayıtlarını Pazartesi günü e-Devlet kapısı üzerinden açılan sistem üzerinden yapabileceklerdir. Bu şekilde kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için ayrıca ilgili yükseköğretim kurumuna gitmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerin belgeleri kayıt işlemleri sonrasında, kayıt yapılan yükseköğretim kurumunca, koordinatör yükseköğretim kurumundan istenecektir.

667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilen Öğrencilere İlişkin Açıklama için tıklayınız.

667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilen Öğrencilerin ÖZEL ÖĞRENCİLİK Durumuna İlişkin Açıklama için tıklayınız.