2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ukrayna Üniversiteleri Yurtdışı Yatay Geçiş Hakkında

07 Nisan 2022

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Öğrencileri için Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik İşlemleri.

Başvuru Tarihi: 11-15 Nisan 2022
Değerlendirme Tarihi: 15-19 Nisan 2022
Sonuçların İlanı: 20 Nisan 2022
Kesin Kayıt Tarihi: 21-22 Nisan 2022
Yedek Kayıt Tarihi: 23-25 Nisan 2022

Başvurular Sistem Üzerinden Yapılacak Olup

Posta veya Elden Başvuru Evrakı Kabul Edilmeyecektir.

Sıkça Sorulan Sorular İçin Tıklayınız!

Ukrayna’dan Üniversitemiz Önlisans / Lisans programlarına 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında yatay geçiş ve özel öğrenci olarak başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, en geç 15 Nisan 2022 tarihine kadar Başvuru Sistemi üzerinden (Sistem 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında aktif olacaktır.) başvuru işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ukrayna Üniversiteleri
Yurtdışı Yatay Geçiş Kontenjanı İçin Tıklayınız!

BAŞVURU YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

• Lütfen başvuru formunda yer alan Kişisel Bilgileri - Eğitim Bilgileri - Tercih veSınav Bilgilerini sonuna kadar doldurup gerekli belgelerinizi Belgeler alanından yükleyiniz,
  • Başvuru alanından sisteme yüklediğiniz evraklarınızın onaylı ( Islak İmzalı veya E-İmzalı ) olması gerekmektedir,
  • Başvurunuzda yer alan e-posta ve telefon numaranızın yer aldığı iletişim bilgilerinizin güncel ve doğruluğu başvuru sonucunuzun geri bildirilmesi açısından önem taşımaktadır. Lütfen tüm bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz,

Yurtdışı Yatay Geçiş ile Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerden İstenilecek Belgeler

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS yerleştirme sonuç belgesi, ÖSYS/YKS sonuç belgesi veya muadil sayılan belgeler
  • Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Transkript (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Disiplin Durum Belgesi (Öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Lise Diploması
  • Yeminli Tercüman Türkçe Çeviri Öğrenci Belgesi
  • Yeminli Tercüman Türkçe Çeviri Transkript
  • Yeminli Tercüman Türkçe Çeviri Disiplin Durum Belgesi (Öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Yeni tarihli YÖK’ten alınan denklik belgesi
  • Ders İçerikleri
  • Hudut Giriş-Çıkış Belgesi (Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınmalıdır.)
  • Yurtdışında Okuduğunuz Döneme Ait Pasaport Onay Sayfaları
  • Yurtdışında Okuduğunuz Döneme oturma izin belgesi

Yatay Geçiş Başvurusunda Bulunacak Öğrencilerin Yurt Dışında Kayıt Yaptırmış Olduğu Yıllara Göre Aşağıdaki ÖSYM Kılavuzu Koşullarını Sağlamaları Gerekmektedir.