Haberler

Dudak Damak Yarıkları Derneği Toplantısı, Diş Hekimliği Fakültemiz Tuzla Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ndeydi

13 Mart 2018

Dudak Damak Yarıkları Derneği 3. Bölgesel Toplantısı, Diş Hekimliği Fakültemiz Tuzla Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya’dan çok sayıda plastik cerrah, ortodontist ve konuşma terapisti katıldı. 2 oturum şeklinde gerçekleştirilen etkinliğimizin açılışı Dekanımız Prof. Dr. Işıl Küçükay ve Ortodonti Anabilim Dalı Başkanımızmız Prof. Dr. Arzu Arı Demirkaya tarafından yapıldı.

İlk oturumda Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Doç. Dr. Derya Germeç Çakan “Premaksillanın Ortodontik Olarak Konumlandırılması” ve Prof. Dr. Zeki Güzel ise “Premaksillanın Cerrahi Olarak Konumlandırılması” başlıklı sunumlarını yaptılar. İkinci oturumda ise “Zor Olgu Sunumları ve Tartışması” çerçevesinde katılımcıların sunduğu olguların tedavileri plastik cerrahlar, ortodontistler ve konuşma terapistleri tarafından ortak olarak planlandı.

Toplantının sonunda Dernek Eşbaşkanları, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Doğan, derneğin şimdiye kadarki en kalabalık toplantısına ev sahipliği yaptıkları için Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne ve Ortodonti Anabilim Dalı’na teşekkürlerini sundular.

Galeri