Dünya Ağız Sağlığı Günü ve Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlilerimiz

24 Mart 2017

Fakültemiz, 20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü ve 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında 22 ve 23 Mart 2017 tarihlerinde Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim ve İş Uygulama Rehabilitasyon Merkezi’nde etkinlikler gerçekleştirdi. Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Işın Ulukapı 22 Mart 2017 günü otizm ve down sendromlu öğrencilerin velilerine “Engelli Bireylerde Ağız ve Diş Sağlığında Nelere Dikkat Edilmeli?” konulu bir eğitim verdi.

Prof. Dr. Ulukapı, 23 Mart 2017’de ise kurumda yer alan öğretmenlere, epilepsi krizleri ve farklı travma durumların da diş kırılmalarına acil müdahale şekilleri, diş fırçalama eğitimlerinde dikkat edilmesi gerekenler, öğrencilerin ağız ve diş sağlığında öğretmenler aileleri hangi konularda uyarmalıdır? konu başlıklarını içeren bir eğitim verdi.