Duyurular

2021 Türkiye 20. “Çin Köprüsü” Uluslararası Üniversite Öğrencileri Çince Yarışması

21 Nisan 2021

Çin-Yabancı Dil Değişimi ve İş birliği Merkezi tarafından düzenlenen büyük ölçekli uluslararası bir Çince yarışma olan "Çin Köprüsü" Yarışması, dünyanın her yerinden genç öğrencilerin Çin hakkında bilgi edinmeleri için önemli bir platform haline geldi ve Çin ile gençler arasında bir bağlantı sağlayan köprü inşa etti.

20. "Çin Köprüsü" Uluslararası Üniversite Öğrencileri Çince Yarışması'nın Türkiye ön elemeleri, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği öncülüğünde ve İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Yarışmanın sonuçlarına göre uygun koşulları sağlayıp kazanan yarışmacılar Çin'deki finallere katılacak ve diğer kazananlara da katılım sertifikaları verilecektir. Salgın dolayısıyla, 2021 "Çin Köprüsü" yarışmasının Türkiye ön elemeleri internet üzerinden yapılacaktır. Katılımcılar, Çin'in ulusal koşullarına ilişkin çevrimiçi bilgi testine katılacaklar; kayıt altına alacakları yeteneklerini sergileyerek organizasyonu düzenleyen ekibin e-posta adresine yollayacaklar ve canlı çevrimiçi konuşmalara katılacaklardır.

2021 senesi, "Çin Köprüsü" etkinliğinin 20. yıl dönümüdür. Salgın yarışmanın yüz yüze olmasını engellese de önümüzde engel oluşturmamaktadır. Çevrimiçi format, internet ve multimedya, avantajlarından tam olarak yararlanmamızı sağlayarak, sahnenin sınırlarını aşıp katılımcıların performansında kaligrafi, kâğıt kesme, resim gibi sahneye yansıması kolay olmayan Çin kültürüne özgü yeteneklerin gösterilmesini mümkün kılmaktadır. Tüm Çince severleri, çekim teknikleri ve düzenleme sonrası yöntemlerle daha çeşitli performanslar sunmaya ve Çin kültürünün zenginliğini, çeşitliliğini ve derinliğini daha fazla açıdan göstermeye teşvik ediyoruz.

Çin kültürünü seven ve tanıyan tüm Türk üniversite öğrencilerinin katılımını sabırsızlıkla bekliyoruz!

1. Yarışmanın Konusu: Çin-Türkiye Dostluğu

2. Yarışmanın Tarihi: (Oluşabilecek durumlara göre saat değişebilir)
20 Nisan-20 Mayıs 2021: Kayıt
2021 Mayıs Sonu: Çin’in ulusal koşullarına ilişkin çevrimiçi testi. (Platform: 问卷星)
6 Haziran 2021: Finalistler tarafından yetenek gösterisi videolarının gönderimi.
2021 Temmuz Başı: Türkiye’de çevrimiçi finaller (Platform: ZOOM)

3. Yarışma İşleyişi:

  • Çevrimiçi düzenlenen: 问卷星 (Bilgi testi)
  • ZOOM: Final konuşması

4. Katılımcılar:
Türkiye'de doğup büyüyen, Türk uyruklu, anadili Çince olmayan, 18-30 yaş arası Türk üniversite öğrencileri;
Daha önceden birinciliği veya ikinciliği kazanmış olan adaylar, üst üste iki kez yarışmaya katılamaz.

5. Yarışma İçeriği ve Yarışmanın Akışı:
a. Yarışma içeriği:

  • Çince dil yeteneği (Çince dinleme, konuşma, okuma ve yazma yeteneği)
  • Çin'in ulusal koşulları hakkında bilgi;
  • Kültürel beceriler: müzik (şarkılar ve enstrümantal müzik dahil), dans, halk sanatı, akrobasi, hat sanatı, resim, kâğıt kesme, dövüş sanatları vb.
  • Kapsamlı öğrenme yeteneği (eğitim yoluyla, kapsamlı öğrenme ve Çin dili ve kültürünün pratik uygulama becerisine odaklanılacaktır).

b. Yarışma Akışı:
Yarışma, soruları çevrimiçi yanıtlama, yetenek gösterisi videoları gönderme ve canlı çevrimiçi konuşmalarla gerçekleştirilen üç aşamalı bir eleme sistemi uygular. Yarışmanın toplam puanı, üç turun puanlarının toplamıdır. Spesifik uygulama planı aşağıdaki gibidir;

  • İlk tur, Çin'in ulusal koşullarına ilişkin çevrimiçi bilgi testidir (30 dakika) ve ilk 30 yarışmacı, tekrar teste girmek için puanlarına göre seçilir;
  • İkinci tur, bir yetenek gösterisidir (3 dakika) ve video, jüri tarafından puanlanacak belirlenmiş posta adresine gönderilecektir;
  • Üçüncü tur çevrimiçi gerçekleşecek canlı konuşmadır (3 dakika) ve jüri üyeleri tarafından sorulan sorular yanıtlanır.

§ Referans test seti yarışmanın resmî web sitesinde [bridge.chinese.cn] yayınlanacaktır;

§ Önerilen referans web siteleri: China Net [www.china.org.cn], Xinhua Net [www.news.cn], People Net [www.people.com.cn], China News Net [www.chinanews.com], China Daily [www.chinadaily.com.cn] .

6. Yarışma Ödülü:
Yarışmanın sonuçlarına göre; 1 birincilik, 1 ikincilik, 3 üçüncülük, 5 tane de teşvik ödülü verilecektir. Birincilik ve ikincilik ödüllerini kazananların sırasıyla finallere katılmaları ve gözlemlenmeleri için Çin'e tavsiye edilecektir. Diğer kazananlara da katılım sertifikası verilecektir.

7. Kayıt:
Kayıt, kurumlar tarafından tavsiye yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Her kurumun sorumluları, öğrenci bilgi formu ve kurum kayıt formunu 20 Mayıs 2021 tarihinden önce ci@okan.edu.tr adresine göndermelidir.
(Prensip olarak, yalnızca kurumların önerileri kabul edilir. Özel durumlarda kendi adınıza kaydolmanız gerekirse, lütfen bize e-posta ile ulaşın)

Uluslararası Üniversite Öğrencileri 20. "Çin Köprüsü" Çince Yarışması
Türkiye Bölümü Düzenleme Kurulu
Nisan 2021