Konfüçyus Enstitüleri Proje Desteği başvuruları başladı

16 Ocak 2019

Konfüçyus Enstitülerinin ortak ve öncelikli amaçları arasında Çince dil eğitimi gelmektedir. Fakat Enstitü salt dil eğitimine odaklı değildir. Ortak projeler çerçevesinde yürütülecek bilimsel ve sanatsal çalışmalar aracılığıyla Türk toplumu, Çin toplumu hakkında daha sağlıklı bilgi edinebilme olanaklarına kavuşmaktadır. Bilim ve sanat alanlarındaki bu işbirliği paralel olarak topluma da yansımaktadır. Böylelikle iki ülke insanları arasındaki birbirlerinin kültürlerini ve yaşamlarını tanıma süreci hızlanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü bu bağlamda 2015 yılından itibaren Üniversite’ye yol göstermekte, aracı olmakta ve kaynak sağlamaktadır.

Enstitü, Çin’i ve Çin kültürünü konu alan projelere destek vermek amacıyla her yıl başvurusu yapılan projeleri değerlendirmeye almaktadır. Projeler HANBAN tarafından onaylanırsa İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından destek sağlanacaktır.

Son başvuru tarihi: 28 Şubat 2019
Ayrıntılı bilgi: derya.yurdakul@okan.edu.tr / dahili: 2054