GSF’nin "İÇİNDE TASARIM VAR"

21 Mart 2016

Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüzün düzenlediği 'İÇİNDE TASARIM VAR' isimli sergide; yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Pınar Öztürk Demirtaş, Arş. Gör. Burcu Torum ve Arş. Gör. Nehir Taştan’ın yaptığı EÜT 321 Tasarımda Yaratıcı Sunum Teknikleri adlı derste oluşturulan öğrenci işleri sergileniyor. Güzel Sanatlar Fakültesi binamızın 1. katında yer alan sergi alanı; öğrencilerin ders sürecinde oluşturdukları 14. Bienal yorumlamaları ile Ürün Tasarımı Proje yorumlamalarının yerleştirildiği koridorlar, ürün tasarımlarının sergilendiği; duyulara hitap etmek üzere özel olarak yerleşimi tasarlanmış 309 numaralı sergi odası ve her ürün tasarımına özel olarak tasarlanmış hacimler ile ders sürecini aktaran sergi videosunun yerleştirildiği alanlardan oluşuyor. Sergide yer alan ürün tasarımları koku, ses, dokunma, görme, karanlık, loşluk, aydınlık gibi farklı temalar, yerleşimler ve yöntemler kullanılarak beş duyuya hitap edecek şekilde hazırlandı.

Serginin oluşumu, görsel kimliği ve yerleşimi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz Bükre Koçak, Esra Dökmeci, Özge Göksu, Nadiye Karagüzel, Nihan Altıntaş, Nur Çetin, Selman Yavuz ile Arş. Gör. Burcu Torum ve Arş. Gör. Nehir Taştan tarafından tasarlandı.